Menu

Oproep voor samenwerking Carbon Farming

Geschreven op 20 mei 2019.
Oproep voor samenwerking rond innovatieve verdienmodellen voor koolstofbinding in de bodem.
Het Carbon Farming consortium is op zoek naar bedrijven en leiders in duurzaamheid om business modellen te ontwikkelen. Heb jij interesse, ideeën of ben je een creatieve denker en ervaren in het ontwikkelen van nieuwe business modellen? Doe mee en laat uw contactgegevens en informatie vóór 31 mei hier achter. De Nederlandse of Belgische projectpartner neemt contact met u op om u uit te nodigen voor een bijeenkomst waar geïnteresseerde partijen en ideeën samen worden gebracht.
 
Carbon Farming  is een veelbelovende manier om klimaatverandering te vertragen en om de vruchtbaarheid van onze landbouwgrond te vergroten. Op deze manier draagt Carbon
Farming bij aan regionale en nationale klimaatdoelstellingen.
 
Om tot succesvolle voorbeelden te komen, waarbij we het potentieel van koolstofbinding in landbouwbodems benutten, is samenwerking nodig tussen grondbezitters en spelers van zowel binnen als buiten de agrovoedingsketen. Om dit te faciliteren wordt verspreid over België, Nederland, Duitsland en Noorwegen, begeleiding voorzien voor 15 projecten die inzetten op initiatieven in dit domein.
 
Breng ons voor 31 mei op de hoogte van uw interesse en sluit aan bij een toekomstige bijeenkomst in uw regio. Schrijf je in voor de Carbon Farming nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het project.
 
 
 
 

 

Carbon Farming is een Interreg Noordzee project
 
Projectpartners:
ZLTO Nederland, Bionext Nederland, Innovatiesteunpunt België, Inagro België, Thünen Institut Duitsland, 3N Kompetenzzentrum Duitsland, Norsk Landbruksrådgiving Noorwegen