Menu

Paulatem zet dorp in vuur en vlam

Geschreven op 13 januari 2020.
De bewoners van Paulatem, een dorp van Zwalm, konden de voorbije maanden deelnemen aan een participatietraject van Dorp Dynamiek, een initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen, Landelijke Gilden, Innovatiesteunpunt en Vorming Plus.

 

 

Tijdens het traject maakte Paulatem zijn reputatie als actief dorp waar. Samen maakten ze niet één, maar liefst twee acties waar: nieuwe infrastructuur als katalysator voor ontmoeting in de kerk én een verkeersproefopstelling in de Paulatemstraat.

 

 

Op zaterdag 14 december werd het traject samen met de inwoners feestelijk afgesloten met een fakkeltocht door de verkeersluwe Paulatemstraat, de overhandiging van de bewonersvisie én een gratis kerstreceptie. Voor de gelegenheid zette de kerk haar deuren open. Uiteraard kon iedereen ook kennismaken met de inhoudelijke resultaten van het traject: De bewonersvisie waarmee de komende jaren aan de beleefbaarheid van het dorp wordt gewerkt.

Een dorpentraject van A tot Z

Paulatem is één van de twee dorpen in Oost-Vlaanderen waar het participatietraject Dorp Dynamiek loopt. “Dorp Dynamiek brengt kennis en expertise rond toekomstgerichte dorpen, participatie en sociale cohesie samen in de Vlaamse Ardennen en het Meetjesland. Het project inspireert, informeert, sensibiliseert en ondersteunt burgers, dorpen en gemeenten over de toekomst van hun dorp.

Na een grondige analyse door medewerkers van de provincie Oost-Vlaanderen en Landelijke Gilden, ging Innovatiesteunpunt aan de slag tijdens een aantal creatieve werksessies met bewoners om zo de driehoeksrelatie lokaal bestuur-middenveld-burger te versterken.


Meer informatie:

Innovatiesteunpunt
Perscontact: Marieke De Boe, innovatieconsulent plattelandsontwikkeling - procesbegeleider, M 0485/629650, E marieke.de.boe@innovatiesteunpunt.be

Landelijke Gilden
Consulent: Blijde Vercamer T 09 243 88 20, M 0473 35 53 18, E blijde.vercamer@landelijkegilden.be