Menu

Ronde tafel: adviesraden en lokaal participatiebeleid in gemeenten

Geschreven op 06 november 2019.
Voor alle voorzitters van adviesraden, ambtenaren en schepenen uit het Meetjesland die betrokken zijn bij adviesraden.

 

Het is jullie zeker bekend dat er binnen Art. 304§3 van het Decreet Lokaal Bestuur bepaald wordt dat de gemeenteraad kan overgaan tot de organisatie van raden en overlegstructuren, die als opdracht hebben om op regelmatige en systematische wijze het gemeentebestuur te adviseren.

Maar hoe zet je dat nu om in de praktijk?  Welke adviesraden zijn er verplicht?  En hoe realiseer je een actueel en relevant lokaal participatiebeleid?

Dorp Dynamiek wil tegemoet komen aan deze vragen door jullie uit te nodigen voor een ronde tafel-gesprek op maandag 3 december 2019 rond adviesraden en lokale participatie. We laten ruimte om gedachten en ervaringen met elkaar uit te wisselen en verkennen onder begeleiding de mogelijkheden voor uw gemeente.  

We hopen hiermee jullie inspiratie en de bouwstenen te geven om hiermee zelf verder aan de slag te gaan.

Heb je interesse?  Meld je aan voor de ronde tafel.

Er is een ronde tafel voorzien voor ambtenaren (van 14u30-16u30) en een ronde tafel voor schepenen en voorzitters van adviesraden (van 17u30-19u30).

Tussendoor voorzien we graag een hapje en een drankje.

De ronde tafel is gratis, maar we vragen je omwille van organisatorische redenen wel om vooraf in te schrijven. Dit kan via deze link en dit liefst voor 29 november 2019.