Menu

Sint-Jozef start met testfase voor nevenbestemming kerk

Geschreven op 24 juni 2019.
Onder een stralend zonnetje ontdekten de inwoners van Sint-Jozef de resultaten van het traject Kerk als dorpsknooppunt en trapten ze een testfase af!

 

 

Gedurende de namiddag kwamen een 75-tal nieuwsgieren langs.

 

 

 

 

Tijdens het voorbije jaar werd hard gewerkt aan de nevenbestemming van het kerkgebouw. Vandaag ligt er een eerste visie: de religieuze ruimte wordt op lange termijn teruggebracht naar een kleinere ruimte (het koor) en hierdoor ontstaat er een tweede polyvalent gedeelte. Dit zou de invulling van een ‘overdekt dorpsplein’ of een ‘dorpshal’ kunnen krijgen. Dit concept wordt het komende jaar volop uitgetest en bijgesteld!

Bij een hapje en een drankje kregen geïnteresseerde inwoners de kans om deze visie te ontdekken en om de eerste aanpassingen in hun kerkgebouw te verkennen. Met tentoonstellingspanelen werd het koorgedeelte afgescheiden. Zo ervaarden de kerkgangers een eerste maal de kleinere, maar gezellige en geborgen religieuze ruimte voor de erediensten. Bijkomend kregen de zithoekjes voor het koffiemoment na de mis een update en waren er interessante randactiviteiten zoals een inkijk in de lopende inventarisatie van het religieuze erfgoed in de kerk. Kinderanimatie en een hapje en drankje maakten de gezellige namiddag compleet.

Lees hier resultaten van het traject of bekijk onderstaand filmpje voor een update in drie minuten!