Menu

Stem op onze Belgische Food Heroes!

Geschreven op 04 maart 2019.
Binnen het project Food Heroes organiseerden we een Europese Food Heroes Award. Mensen met een oplossing voor voedselverliezen in de eerste schakels van de voedingsketen, konden hun idee indienen.

 

 

We zijn (na 76 inzendingen in 3 categorieën!) gestrand met 9 finalisten die werden geselecteerd door onze internationale jury. Van deze 9 zijn er 2 Belgische inzendingen in de categorie Groenten & Fruit geselecteerd: EnVie en Bloemkoolrijst.

 

 

 

EnVie (Naomi Smith)

De sociale onderneming enVie gebruikt overschotten van groenten die niet aan de juiste vorm of kaliber voldoen, voor de markt. Hun leveranciers zijn Belgische producenten waaronder REO veiling en aardappeltelers van McCain.. Hiernaast ondersteunt enVie langdurig werklozen i.s.m. Randstad Group. Zij kunnen een jaar lang bij hen aan de slag en worden opgeleid om daarna een nieuwe en stabiele job te vinden.

Stem hier voor EnVie!

 

Bloemkoolrijst (Jan Ingelbeen)

Greenyard is één van de grootste groenten- en fruitleveranciers ter wereld. Zo leveren ze onder andere ook bloemkool. Na verwerking van bloemkool heb je veel snijresten (steel en hart) en gruis. Greenyard waardeert deze overschotten op tot bloemkoolrijst!

Stem hier voor Bloemkoolrijst!

 

Aan deze hele Food Heroes Award hangt ook een publieksprijs vast! Wil jij EnVie of Cauliflower Rice naar de overwinning van deze publieksprijs helpen? Laat gerust je stem horen via deze link.

Alle 9 finalisten, waaronder ook onze twee Belgen, worden geëerd in Rennes, op de CFIA Expo (een toonaangevende jaarlijkse beurs voor leveranciers van voedseltechnologie in Europa). Indien je hierbij graag aanwezig wil zijn, kan je inschrijven via deze link. Hier vind je ondermeer het programma en extra informatie. Inkom en catering zijn gratis.