Menu

Terugblik: Kerkom denkt na over toekomstmogelijkheden van hun dorp

Geschreven op 07 maart 2019.
Op 28 februari kwam een twintigtal inwoners van het Zuid-Limburgse Kerkom-bij-Sint-Truiden (604 inw.) samen in de brouwerij van het dorp.

Tijdens het traject van "Dorpen in't kwadraat" denken zij na over de toekomstmogelijkheden van hun dorp.

Naast input geven aan het stadsbestuur over de noden en wensen van hun gemeenschap, kiezen ze zelf één actie uit om rond aan de slag te gaan. Niet enkel denken, maar ook zelf doen staat in dit project centraal!

Donderdag 28 februari speelden de inwoners samen een spel. Ze dobbelden rond een kaart van Kerkom en gingen met elkaar in gesprek over knelpunten, potenties, maar ook over wensbeelden. Thema's als de ontmoetingsmogelijkheden in het dorp (binnen en buiten), verkeer en functionele fiets- en wandelwegen kwamen ruim aan bod. De inwoners leerden hun dorp en hun dorpsgenoten op een geheel andere manier kennen!

De komende maanden wordt er in Kerkom volop verder gewerkt. De volgende bijeenkomst is gepland op donderdag 21 maart om 19u in de brouwerij van Kerkom.

Zelf aan de slag!

Wil jij ook aan de slag in jouw dorp? Wil jij, als lokale mandataris, participatief aan de slag met een dorpenbeleid? Contacteer één van onze consulenten plattelandsontwikkeling!