Menu

Terugblik Logeren op de boerderij | 7 juni

Geschreven op 03 juli 2018.

Om 06u00 stipt vertrokken 22 ondernemers en 9 experten vanuit Gentbrugge naar Nederland voor een inspirerende dag. Dit met steun vanuit het PDPO-project 'Toerismeboeren'.

   

Om 08h00 brachten we het bezoek aan de eerste locatie : Hoeve De Brabantse Hei in Hooge Mierde. Na het boerenontbijt kregen we vanuit de ondernemer naast een rondleiding op het actieve landbouwbedrijf, ook de volledig uitleg rond hun kampeer arrangement ‘Het Betere Boeren Bed’. Ter plaatse werden de eerste 2 workshops afgewerkt waarbij ondernemers en experten samen werkten aan het verder concretiseren van hun business idee.

    

   

Op de middag was Boerderij Kromwijk in Lopik aan de beurt. Na de boerenlunch kregen we alle bedrijfseconomische info over het concept van ‘Hooiberghutten’ en ‘rustpunten’ op de boerderij.

    

    

    

Alvast een inspirerende input voor de 2 volgende workshops op de bus tijdens onze trip naar Heeten.

    

‘Koe in de Kost’ was het einddoel van onze reis. Grondolo’s of bungalows onder de grond en verwerkt in het landschap vormde de basis voor de laatste en toch wel meest inspirerende case. Maar liefst 7 jaar hadden de ondernemers nodig voor de realisatie, maar het resultaat is dan ook schitterend.

    

    

De dag werd afgesloten met een welgekomen maaltijd, alvorens we op de terugweg van start gingen met de laatste individuele gesprekken met de diverse experten.

    

Om 23h00 stond iedereen tevreden en voldaan terug op de parking in Gentbrugge met een tas vol ideeën en plannen om aan te werken.