Menu

Terugblik 'Veetournee'

Geschreven op 22 juni 2018.
Vorige week ging de eerste ‘Veetournee’ door in Geel. Dit is een studiedag gericht op actieve veehouders uit alle sectoren. Er werden thema’s aangesneden als de gevaren van mestgassen, KRATOS, dierenwelzijn, bedrijfsstrategieën...

Tijdens één van de infosessies vertelde onze bio-consulent Sander Van Haver alles wat er te weten valt over de omschakeling van een gangbaar naar een biologisch rundveebedrijf.

‘s Middags werd er niet alleen een warme maaltijd voorzien, maar was er ook een minibeursje. Ook hier kon je één van onze consulenten tegen het lijf lopen. Hanne Leirs stond vanuit het project Goed GePASt paraat om rundveehouders te informeren over de ammoniakproblematiek en de PAS-maatregelen.

De Veetournee gemist? Geen probleem! Op dinsdag 3 juli komt de tournee naar Kortrijk. Alle info vind je hier. Inschrijven is verplicht (om voldoende eten te voorzien ;)) en kan ook via de link.

Innovatiesteunpunt nam deel aan de Veetournee in het kader van het demoproject Goed GePASt. Goed GePASt wordt gesubsidieerd door het Departement Landbouw en Visserij in het kader van het Vlaams Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO).

 


Dit nieuwsbericht kadert in het demonstratieproject ‘Goed GePASt’ dat gesubsidieerd wordt door het departement Landbouw en Visserij en de EU in het kader van het Vlaams Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO, www.vlaanderen.be/pdpo).