Menu

Terugblik webinar 'Groei door landbouwverbreding' - 18 mei

Geschreven op 27 mei 2021.
Herbekijk het webinar en ontdek de verschillende mogelijkheden van landbouwverbreding toegelicht door onze expert Patrick Pasgang.

De land- en tuinbouwsector als één van de belangrijke spelers in de open ruimte, heeft de voorbije jaren steeds vaker de vraag gekregen om in te zetten op maatschappelijke thema’s en hun kerntaak te verbreden met diverse nevenactiviteiten. De land- en tuinbouwer heeft hierdoor tal van andere rollen op zich kunnen nemen waardoor diversificatie van de eigen bedrijfsvoering op de voorgrond treed.

Maar hoe start men met nevenactiviteiten? Welke nevenactiviteiten bestaan er naast hoevetoerisme, landschapsbeheer en zorgboerderijen? Welke actoren dienen hierin betrokken te worden? En welke vormen van landbouwverbreding zijn mogelijk binnen de eigen bedrijfsvoering?

Vanuit de provincie Limburg, dienst landbouw en platteland in samenwerking met Innovatiesteunpunt en CIAGO, trachtten we met de masterclass “Groei door landbouwverbreding” een antwoord te bieden op deze en tal van gelijkaardige vragen en reikten we enkele handige initiatieven aan om diversificatie binnen het eigen bedrijf mogelijk te maken. Deze masterclass kadert binnen het Platteland Plus-project Proef Limburg.

Onze innovatieconsulent Patrick Pasgang lichtte de mogelijkheden van landbouwverbreding toe.