Menu

Thema in de kijker: buurtpunten

Geschreven op 17 juli 2020.
Deze zomer zetten we elke week een thema in de kijker waar we de afgelopen jaren rond werkten. We bundelen hierin onze ervaringen en inzichten door eerder gepubliceerde artikels en berichten te bundelen.

De voorbije jaren verdwenen steeds meer winkels, cafés en diverse diensten uit kleinere kernen. Er wordt geschrapt in het aanbod openbaar vervoer. Voorzieningen en diensten worden gecentraliseerd, ontmoetingsplaatsen verdwijnen. Inwoners buiten de stadskernen zijn voor zowat alles aangewezen op de auto. Een oplossing hiervoor kan 'een buurtpunt' zijn.

Een buurtpunt is een ontmoetingsplaats met verschillende diensten en vervoersaanbod. De concrete invulling en vorm hangt af van de lokale noden, wensen en mogelijkheden. Dat kan gaan van een lokale markt over een mobipunt tot een buurtcafé.

Wie inspiratie zoekt, vindt die zeker in het Dorpspunt in Beveren aan de IJzer!

Het Innovatiesteunpunt zet lokale spelers op weg om een buurtpunt op te richten, op maat van en in samenspraak met alle lokale actoren. We gaan op zoek naar innovatieve en rendabele oplossingen voor lokale voorzieningen. Contacteer ons en we helpen je graag op weg!