Menu

Vacature: Innovatieconsulent duurzame landbouwsystemen

Geschreven op 19 februari 2019.
Gezocht kenner van duurzame landbouwsystemen

Het Innovatiesteunpunt,  een initiatief van Boerenbond en Landelijke Gilden in partnerschap met Cera en KBC,  begeleidt boeren en tuinders, groepen plattelandsbewoners en lokale overheden op het vlak van technische innovatie, bedrijfsinnovatie en plattelandsontwikkeling. De innovatieconsulenten adviseren, informeren, inspireren en geven vorming op deze domeinen. In pilootprojecten experimenteren ze met vernieuwende oplossingen, toetsen deze op haalbaarheid en demonstreren ze de goede voorbeelden aan geïnteresseerden.   

Binnen het Innovatiesteunpunt is er nu vacature voor een  

Innovatieconsulent duurzame landbouwsystemen


 

Je functie

Je zoekt en analyseert nieuwe duurzame bedrijfsmodellen op hun ecologische en economische haalbaarheid. Je werkt mee in projecten rond biodiversiteit, bodem, nieuwe teelten en klimaatmitigatie en -adaptatie. Daarin werk je scenario’s, businesscases en ecosysteemdiensten uit en toets je maatregelen af naar economische, ecologische en maatschappelijke impact. Je denkt ook mee in projectontwikkeling rond valorisatie van duurzame landbouwmodellen in de agrovoedingsketen.

Dankzij je expertise ben je het eerste aanspreekpunt van de sector als het gaat over duurzame landbouwsystemen. Je helpt landbouwers op weg naar een duurzamere bedrijfsvoering. Je bouwt een netwerk uit waardoor je praktijk, onderzoek en beleid bij elkaar brengt. Ten slotte werk je rond dit thema een inspirerend vormingsaanbod uit. Op die manier zorg je mee voor de professionele uitstraling van het Innovatiesteunpunt. Je standplaats is Leuven of Sint-Denijs-Westrem, maar je bent actief in gans Vlaanderen

Je profiel

Je bent positief kritisch ingesteld ten opzichte van de hedendaagse land- en tuinbouw en vooral nieuwsgierig naar toekomstige ontwikkelingen ervan. Je kijkt ernaar uit om land- en tuinbouwers te begeleiden en haalt voldoening uit de vooruitgang die zij maken. Je bent enthousiast, dynamisch en bent een goede netwerker. Je bent hands-on en zowel technische als economische analyses schrikken je niet af.

Voor deze gevarieerde job met ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid, gaat onze voorkeur uit naar iemand met een masterdiploma en bewezen ervaring en affiniteit met milieueconomie

Ons aanbod

Je krijgt een passend loon aangevuld met bijkomende voordelen zoals maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering en een leasewagen. Bovenal krijg je de kans je te ontwikkelen in een boeiende sector en organisatie, met veel vrijheid in de werkorganisatie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Koen Symons, directie-adjunct (0472 86 18 76) of Karel Colman, directeur HR (016 28 62 00 of 0472 58 99 03).

Interesse

Je sollicitatie met cv dient ten laatste woensdag 6 maart in ons bezit te zijn. Je kan ze bezorgen via https://www.boerenbond.be/vacatures

 

Solliciteer