Menu

Webinar 'burgerprojecten rond elektrische deelwagens' - 29 oktober

Geschreven op 09 oktober 2020.
Deze online Engelstalige workshop wordt georganiseerd door Philipps-Universiteit Marburg en LochemEnergie in het kader van het Europese NWE Interreg project ECCO.
De afgelopen jaren zijn er heel wat burgercoöperaties ontstaan voor elektrisch deelauto's. Daarnaast is het netwerk rond coöperatief autodelen enorm gegroeid. Het delen van elektrische wagens is een bijzonder interessant onderwerp voor bestaande energiecoöperaties omdat het de mogelijkheid biedt om nog meer CO2 te reduceren, hun activiteiten uit te breiden en bij te dragen aan duurzame en inclusieve mobiliteit. Maar hoe kunnen dergelijke projecten met succes worden georganiseerd? Hoe kunnen netwerkorganisaties en beleidsmakers dergelijke projecten ondersteunen? Wat zijn veelvoorkomende belemmeringen? En wat zijn de synergieën met bestaande energiecoöperaties?
Om dit interessante onderwerp te verkennen, nodigen we je uit om deel te nemen aan een gratis online workshop op donderdag 29 oktober van 10:00 tot 12:00 uur.
 

Programma:

10:00 - 11:00: Stand van zaken, succesfactoren en netwerken rond elektrisch coöperatief autodelen (Julian Schwabe)
11:00 - 12:00: Praktijkvoorbeeld van LochemEnergie (Tonnie Tekelenburg) in Nederland
 
De sessies zijn in het Engels en bestaan ​​uit een presentatie van ongeveer 30 minuten, gevolgd door vragen en antwoorden.
 

Sprekers:

  • Julian Schwabe is een postdoc-onderzoeker bij de Werkgroep Regionale Studies aan de afdeling Geografie van Universiteit van Marburg. Zijn onderzoek richt zich op duurzame transities in de mobiliteits- en energiesector. Hij is in het bijzonder geïnteresseerd in het potentieel van burgerprojecten voor de duurzame ontwikkeling. Zijn meest recente publicatie onderzoekt de stand van zaken en bestaande organisaties rond elektrisch coöperatief autodelen in Duitsland.
  • Tonnie Tekelenburg is oprichter en bestuurslid en projectmedewerker van de door burgers opgerichte energiecoöperatie LochemEnergie in Nederland. Hij ondersteunt teambuilding, projectontwikkeling voor innovaties en regionale samenwerking tussen zustercoöperaties. LochemEnergie is partner en 1 van de 6 ECCO-bakens in het Noordwest-Europees INTERREG project ECCO. Tonnie werkt al 6 jaar aan het opzetten van een e-carsharing-service. Enkele innovatieve strategieën om mensen uit hun privéauto's op fossiele brandstof te halen zullen worden toegelicht.

Inschrijven?

Via julian.schwabe@geo.uni-marburg.de met vermelding van je organisatie en locatie en geef met één zin aan of u aan e-carsharing doet of wilt starten. De workshop wordt online gehouden. De link wordt vooraf naar alle geregistreerde deelnemers gestuurd.

 


Dit is een evenement van het Noordwest-Europees Interreg-project ECCO (Creating new local Energy Community Co-Operatives). Het wordt georganiseerd door de afdeling Geografie van de Philipps-Universiteit van Marburg en LochemEnergie