Menu

Webinarreeks 'Batterijopslag'

Geschreven op 20 mei 2021.
Batterijsystemen blijven een intrigerend onderwerp in de land- en tuinbouw. Door de vernietiging van het compensatiemechanisme van de terugdraaiende teller merken we dat de interesse naar energieopslagsystemen alleen maar gestegen is.

De batterij neemt dan de bufferfunctie van het distributienet over. Een tweede doelgroep zijn de land- en tuinbouwers die de ambitie hebben om energieneutraal te boeren. Die hebben momenteel meestal al zonnepanelen of een windturbine om zelf energie op te wekken, maar de momenten van consumptie komen jammer genoeg niet perfect overeen met de momenten van energieproductie. Energieopslag is daar de missende schakel. Als laatste zijn er ook nog bedrijven waarbij het distributienet te zwak is om de bedrijfsactiviteiten naar behoren te kunnen uitvoeren. Investeren in een verzwaring van de aansluiting is vaak de eerst voorgestelde oplossing. Maar er kan evengoed ook in een off-grid oplossing geïnvesteerd worden met onder meer een batterijsysteem. Heel wat mogelijke toepassingen dus van een energieopslagsysteem. Alleen is het niet zo eenvoudig om te bepalen wat een kwaliteitsvolle batterijinstallatie is. En wat mag zoiets kosten?

Om antwoord te geven op deze en nog veel meer vragen organiseer we een webinar reeks over batterijen in de land- en tuinbouw.  

Wanneer?

Donderdag 17 juni 20h-21h:
Thuisbatterijen ter vervanging van de terugdraaiende teller, gebracht door Intellisol

Donderdag 24 juni 20h-21h30:
Industriële batterijen systemen en off-grid toepassingen, gebracht door Posetron en Youpower
 

Inschrijven

Je kan gratis deelnemen aan één of beide webinars. Inschrijven is verplicht via deze link of via diana.goris@innovatiesteunpunt.be

De link naar het webinar zal de dag zelf bezorgd worden. Het webinar zal verlopen via het online platform 'Microsoft Teams'.