Menu

Winnaars fietsenquête Mobilab Limburg nemen prijs in ontvangst

Geschreven op 11 februari 2021.
Twee Peltenaren mochten zopas een mooie prijs in ontvangst nemen van het project Mobilab. Karsten De Graaf won een fiets-GPS en Rudi Loenders een fietstas.

Zij waren twee van de liefst 1166 Peltenaren die begin oktober een bevraging invulden over hun fietsgewoonten.

De enquête kaderde binnen ‘Mobilab’, een project dat Pelt, Peer en Oudsbergen helpt en ondersteunt in het ontwikkelen van een duurzaam mobiliteitsproject.  Het doel van Mobilab is om de fietser meer comfort te geven en om meer Peltenaren op de fiets te krijgen. Het gaat daarbij niet om de fietsinfrastructuur zoals fietspaden, maar eerder om belangrijke randvoorwaarden zoals fietsenstallingen, lockers, deelfietsen, oplaadpunten en dergelijke.
Onze innovatieconsulenten begeleiden de gemeentes en burgers in dit project. Samen met Mobiel 21 werken we zo aan een progressief en positief project.

De resultaten van de enquête in Pelt worden nu verder besproken in een enkele burgerlabs. Samen met inzichten van experten en andere actoren komen we zo tot een gedragen testopstelling.


Mobilab is een project van Landelijke Gilden en Mobiel21, dat gefinancierd wordt door de EU, Vlaanderen en de provincie Limburg binnen het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.