Duurzaamheid als uitgangspunt
Het uitwisselen van elektriciteit, (afval)water en warmte tussen
2 verschillende productiebedrijven? Het kan! Tomatenteler
Tomato Masters en viskweker Omegabaars doen dit in Deinze.
De uitdaging was groot, maar de wil was er. Het begon allemaal
bij Stijn Van Hoestenberghe die een duurzame vis op de markt
wou brengen. Hoe hij dit realiseerde kom je stap voor stap te
weten op deze Achter De Schermen!
Achter de schermen: Tomato Masters en OmegabaarsTerug naar Kalender >
Inrichtende vereniging:
Innovatiesteunpunt
Contact:
Diana Goris
E-mail:
Telefoon:
016 28 61 02
Inschrijvingsinfo:
Voor meer info contacteer Jana Roels op telnr 09 243 88 22 of via mail: jana.roels@innovatiesteunpunt.be
De uitdagingen
Stijn ging eerst op zoek naar een vis die hij plantaardig kon
opkweken. De volgende stap was de impact van de productie op
het milieu en omgeving zo laag mogelijk te houden. Om een vis
te kweken, heb je naast voeding ook water, elektriciteit en
warmte nodig. Voor elk van deze noden vond Stijn de oplossing
bij het aangaan van een samenwerking met tomatenteler,
Tomato Masters.