Menu

Bedrijfsbezoek biologische melkveehouderij te OudsbergenTerug naar Kalender >

Inrichtende vereniging: 
Innovatiesteunpunt
Contact: 
Eveline Driesen
Telefoon: 
0494 71 22 07
Inschrijvingsinfo: 
Deze activiteit is een organisatie binnen het project ‘Bioclusters’, een gezamenlijk initiatief van Innovatiesteunpunt, Boerenbond, Bioforum Vlaanderen en Algemeen Boerensyndicaat met de financiële steun van de Vlaamse Overheid.

In Limburg zijn er verschillende gangbare melkveebedrijven die potentieel hebben om de stap naar bio te zetten. Ook de marktvraag naar biologische producten neemt jaarlijks toe. We willen die kansen grijpen, maar op een beredeneerde manier. het is als potentiële omschakelaar belangrijk te weten wat een biologische bedrijfsvoering inhoudt en of deze past bij jou en je bedrijf.

Tijdens dit bedrijfsbezoek brengen we de biomelkveehouderij dan ook in beeld, beschrijven we enkele kansen en valkuilen en luisteren we naar de ervaringen van een melkveehouder die recent omschakelde.
We zijn te gast bij Stef en Dorien Janssen in Oudsbergen. Stef nam in 2008 het bedrijf over van zijn ouders en schakelde enkele jaren geleden om naar bio. Hij melkt een 70-tal koeien op een areaal van ongeveer 70 hectaren (lichte zandgrond) en combineert de in bio verplichte weidegang met robotmelken. De biomelk wordt opgehaald door Pur Natur.


Lessen 

Bedrijfsbezoek biologische melkveehouderij

Start & Einduur: 
13:30
 - 16:00
Lesgever: 
Eveline Driesen
Locatie: 
Janssen Stef
Adres: 
Manestraat 77
Plaats: 
3660 Opglabbeek België