Op maandag 23 september vindt het eerste Food from Food Congres plaats in Helmond. Tijdens dit congres presenteert Food from Food voedingsmiddelen die verkregen zijn uit plantaardige nevenstromen en presenteren verschillende bedrijven hun ontwikkelde producten. U kunt ideeën opdoen naar de inzet van plantaardige nevenstromen naar nieuwe voedingsmiddelen, marketing, processing mogelijkheden en producten proeven.
Food from Food Congres HelmondTerug naar Kalender >
Deze dag heeft een ochtend- en middagprogramma. Het ochtendprogramma vindt plaats bij vanRijsingeningredients waar u een rondleiding krijgt door de nieuwe productielocatie waarin groenten worden verwerkt tot sappen en vezels. Het middagprogramma vindt plaats bij Food Tech Brainport waar de verschillende projecten rondom verwaarding van plantaardige nevenstromen gepresenteerd worden.
Ochtendprogramma:
10.30 - 12.00 uur: Rondleiding door nieuwe productielocatie vanRijsingeningredients
12.00 - 13.00 uur: Lunch bij Food Tech Brainport
Middagprogramma:
12.30 - 13.00 uur: Inloop bezoekers met koffie en thee
13.00 - 13.10 uur: Welkom door Marie Demarcke (Flanders Food) en Toine Hultermans (Food Tech Brainport)
13.10 - 13.45 uur: Presentatie door Toine Timmermans, directeur van stichting 'Samen tegen voedselverspilling'
13.45 - 16.45 uur: Rondgang langs diverse bedrijven die hun project presenteren rondom het tegengaan van voedselverspilling en het opbouwen van nieuwe businesscases. De rondgang is opgesplitst in drie thema's: fruitnevenstromen, fermenteren en nieuwe vezelrijke en/of eiwitrijke ingrediënten uit nevenstromen. Elk thema zal gestart worden met een korte introductie.
16.45 - 18.00 uur: Afsluiting en nagenieten van verrassende producten uit nevenstromen.