Menu

Teams: Webinar AgrivoltaicsTerug naar Kalender >

Volzet
Inrichtende vereniging: 
Innovatiesteunpunt
Contact: 
Diane Goris
Telefoon: 
016 28 61 02
Inschrijvingsinfo: 
Inschrijven is verplicht en doe je vóór 26 april. Na inschrijving ontvang je op 28 april de deelnamelink! Voor meer info contacteer Marleen Gysen (0474 85 09 58) of marleen.gysen@innovatiesteunpunt.be Deze activiteit is een organisatie van het Innovatiesteunpunt en de KU Leuven in het kader van het VLAIO TETRA project Agrivoltaics, gesteund door de Vlaamse Overheid.

Land- en tuinbouwbedrijven hebben veel potentieel om zelf duurzame energie te produceren. Agrivoltaics voegt daar een nieuwe mogelijkheid aan toe, waarbij we op de velden landbouw en zonne-energie gaan combineren. We gaan niet alleen gewassen telen, maar ook energie kunnen oogsten én de gewassen beter kunnen beschermen tegen vorst of zonnebrand.

In dit webinar willen we jullie wegwijs maken in de verschillende stappen die bedrijven moeten ondernemen om zelf energie op hun veld te oogsten. Welke gewassen komen in aanmerking? Hoe wordt zo’n opstelling ontworpen? Tenslotte gaan we in op de stand van zaken rond waterstofpanelen. Dat zijn zonnepanelen die zonlicht en lucht omzetten in waterstof, die we proper en zonder uitstoot kunnen verbranden. 

Lessen 

Stappenplan en checklist voor landbouwbedrijven - Marleen Gysen (Innovatiesteunpunt)

Start & Einduur: 
20:00
 - 21:30
Lesgever: 
Marleen Gysen
Locatie: 
Digitaal leslokaal
Adres: 
Diestsevest 40
Plaats: 
3000 Leuven