Menu
Andere

Samenwerken rond energie op een bedrijventerrein: wat moet je weten!

Innovatieconsulent, Tom Schaeken, legt het haarfijn uit tijdens het webinar van Segon over Regionale energie strategie en toekomstbest(h)endige bedrijventerreinen.

Terugblik op activiteit

EUPig toont impact en resultaten in webinar

Het project EUPig is afgelopen. De resultaten werden gebundeld in een webinar.

Ondernemerstips

Meer dan 10 inspirerende voorbeelden over de voeding van de toekomst

RetailDetail, de leidende Business to business-Retail community in de Benelux, houdt Retail professionals up-to-date met publicaties en evenementen. Ze organiseerde op 15 oktober in de Stadsfeestzaal in Antwerpen haar hybride food congres met als thema Food for Tomorrow. Innovatiesteunpunt was online van de partij. Een ochtend vol informatie, boeiende verhalen en tal van referenties naar innovatieve initiatieven rond voeding.

Innovatiecampagne

Vijf winnaars Innovatiecampagne zijn bekend

Geen KBC Innovatieavonden dit jaar, daar stak Covid-19 een stokje voor. Maar het Innovatiesteunpunt kroont wel vijf innovatieve land- en tuinbouwers tot winnaars van de Innovatiecampagne 2020. Joost Van Hyfte zet hen in de bloemetjes!

Andere

Food Heroes sluiten project af met (digitale) Food Waste Fest 2.020

Het Food Waste Fest 2.020 is jouw gelegenheid om oplossingen tegen voedselverlies te ontdekken!

Terugblik op activiteit

Terugblik bedrijfsbezoek biologische akkerbouw - Biohoeve d'Haens in Hulst

Zeelands akkerbouwer Miel werkte tot 2009 nog gedeeltelijk buitenshuis.

Ondernemerstips

12 innovatieve plattelandsondernemers aan de slag met het Business Model Canvas

Alles start met het Business Model Canvas! En dat hebben deze 12 deelnemers begrepen! Vorige maand volgden ze een workshop 'Business Model Canvas' (BMC), een onderdeel van het project Ondernemerscoach i.s.m. Rurant. Deze week staat een volgende workshop 'Marktanalyse' gepland, die hen verder op weg helpt in de realisatie van hun idee.

Andere

"We gaan tegelijk peren én elektriciteit oogsten"

KU Leuven doet momenteel onderzoek naar het potentieel van agrivoltaics in Vlaanderen. Vanuit het Innovatiesteunpunt zorgen we dat de resultaten van het onderzoek bij de landbouwers terechtkomen. Ze startten met een pilootproject bij Fruitbedrijf Van der Velpen in Bierbeek en installeerden er zonnepanelen boven perenbomen. De eerste testresultaten lijken alvast veelbelovend.

Andere

Boeren en ondernemers uit Antwerpen (stad) gaan daten

Ben je een Antwerpse landbouwer of ondernemer met zin om nieuwe ideeën te ontwikkelen of samen te werken? Sluit je aan bij de A-ploeg!

Andere

1,25 miljoen euro voor duurzaam watergebruik in de Limburgse land- en tuinbouw

Vandaag werd de jury geïnstalleerd die de subsidietoekenning zal adviseren en werd de eerste projectoproep gelanceerd. Hiermee kunnen tot 13 november aanstaande projecten worden ingediend, zo kunnen de eerste rond de jaarwisseling van start. Het Innovatiesteunpunt zit mee in de jury om de subsidietoekenning te adviseren.

Ondernemerstips

6 strategieën om al je producten te verwerken tot een eindproduct

Thomas Cnockaert, Stany Obin en Antoine Van den Abeele verwerken hun aardappelen tot ambachtelijke chips. Alle producten kunnen verwerken tot een eindproduct. Melanie licht je 6 strategieën toe om dit te bereiken.

Ondernemersverhalen

"We hebben passie voor aardappelen"

Drie neven verwerken hun eigen aardappelen tot ambachtelijke chips