Menu

Jaarverslag

2018: Motor voor Innovatie… voor landbouw en platteland

Ook in 2018 zwengelden we de motor voor innovatie opnieuw aan.

Niet alleen via de talrijke innovatieadviezen of nieuwe thema’s, maar ook door 122 inzendingen voor de Innovatiecampagne met daarbij vijf succesvolle KBC-innovatieavonden.

 

>>>> Raadpleeg hier het jaarverslag 2018  <<<<< 

 

 

 

 

Herbekijk ook onze vorige jaarverslagen: 


 

2017: Passie voor innovatie…

Het Innovatiesteunpunt van Boerenbond & Landelijke Gilden is en blijft dé partner van landbouwers die willen inzetten op innovatie, nieuwe  kansen willen grijpen of op zoek zijn naar alternatieven om de vele uitdagingen het hoofd te bieden. Onze innovatieconsulenten gaan dagelijks op pad om met volle goesting deze uitdagingen aan te pakken.
 
Ook in 2017 hebben we deze passie voor innovatie kunnen uitdragen. Niet enkel via de talrijke innovatieadviezen, maar ook door de vele nieuwe thema’s die we dit jaar op de kaart gezet hebben.
 

 

>>>> Raadpleeg hier het jaarverslag 2017  <<<<< 

 

 
 
 
 

 
2016: 
Bokashi, Urban Smart Farm, Mulchkartoffeln,…
je zou het misschien niet verwachten, maar deze internationaal klinkende namen zijn 3 van de 10 winnende ideeën van onze Innovatiecampagne in 2016.
 
Het mag duidelijk zijn dat het Innovatiesteunpunt, samen met onze partners Boerenbond, Landelijke Gilden, Cera en KBC, in 2016 druk aan de innovatieweg heeft getimmerd. In dit jaarverslag kan je hierover meer lezen.
Mocht je hierdoor vragen of interessante ideeën krijgen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

 

 

 


2015

2015 was een zwaar jaar voor de Vlaamse landbouwsector.
De dramatische prijsvorming in belangrijke sectoren als de varkenshouderij en de melkveehouderij zowel als de onzekerheid inzake de Instandhoudingsdoelstellingen (IHD) wogen op vele bedrijven.
Vele bedrijvenzijn op zoek naar alternatieven. Het Innovatiesteunpunt kon niet in alle gevallen hulp bieden.
 
 

>>> Lees hier het jaarverslag 2015 <<<