Menu

Kristof Severijns

Functie: 
Innovatieconsulent - nieuwe teelten
Cel: 
Milieu-technische cel
Competenties: 
Advies rond algenteelt
Je kunt bij mij terecht voor: Wil je graag weten of het technisch en economisch haalbaar is om algenteelt op jouw bedrijf te starten? Mijn focus ligt op het zoeken naar algen die het hele jaar rond geteeld kunnen worden in onze regio. We willen van de algenteelt een volwaardige sector maken die een goede aanvulling of alternatief voor andere teelten kan zijn.
Inspireert jou dit? Wil je graag aftoetsen of er ook voor jou mogelijkheden in de algenteelt zijn?
Contacteer mij en we bepreken jouw idee.

 

Mijn contactgegevens

Telefoon: 
016 28 61 21
GSM: 
0473 63 19 14
E-mail: 

Ik adviseer je over

Artikels door Kristof Severijns

Andere

Lerend netwerk 'CropExplore' 17/03

In deze eerste sessie van het lerend netwerk binnen het project CropExplore komen landbouwers en verwerkende bedrijven samen aan tafel om informatie en interesse uit te wisselen over de afzetmarkt van nieuwe teelten.

Ondernemersverhalen

Equinox: Meat the Champion!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondernemersverhalen

Ontdek 'Belcampi'

Om de Belgische landbouwers een graantje te laten meepikken van het succesverhaal van pasta, zijn de oprichters van Belcampi op zoek gegaan naar mogelijkheden van durumtarwe, een nieuwe teelt op onze gronden die inspeelt op de huidige voedingstrends. Met resultaat!

Ondernemersverhalen

Ontdek 'Yacon' uit Kinrooi

Een lekkere knol met goede structuur, veel mogelijkheden en bovendien gezond? Maak kennis met Yacon, een nieuwe teelt die inspeelt op de huidige voedingstrends!

Andere

Is er een afzetmarkt voor een nieuwe teelt?

Flanders'FOOD bracht in het kader van CropExplore de trends in de voedingssector in kaart en onderzocht de vraag naar

Andere

#landbouw2040: Kunnen we binnenkort onze gewassen programmeren? (deel 4)

CRISPR-Cas, het programmeren van DNA. Het is allang geen sciencefiction meer. Maar wat kan nu precies wel en niet, en wat mag op dit moment? Isabel Roldán-Ruiz is wetenschappelijk directeur bij de eenheid Plant van ILVO en professor aan UGent. Ruben Vanholme is onderzoeker aan het VIB en aan UGent. Zij gingen over dit thema in gesprek met Kristof Severijns van het Innovatiesteunpunt.

Andere

Webinar 'Zonneboilers' - 2 februari

Tijdens dit webinar brengen we een overzicht van de verschillende technieken, de rendabiliteit en de ondersteuningsmaatregelen van zonthermische systemen.

Andere

#landbouw2040: Komt ons voedsel nog van de boer? (deel 3)

Een hamburger uit een proefbuis. Voor sommige consumenten lijkt het de heilige graal.

Andere

Terugblik Webinar 'CRISPR Cas': kunnen we binnenkort onze gewassen programmeren?

Ruben Vanholme van VIB-UGent en Isabel Roldán-Ruiz van ILVO leggen uit wat CRISPR-Cas is en wat de vele mogelijkheden voor de landbouw kunnen zijn. Ook het standpunt van Boerenbond komt kort aan bod.

Ondernemerstips

Hoogtechnologische oplossingen: de mogelijkheden spreken tot de verbeelding

Artificiële intelligentie (AI) wint de laatste jaren enorm aan populariteit omdat het bereikbaarder is dan ooit.

Andere

#landbouw2040: De techniek staat niet stil (deel 2)

Artificiële intelligentie (AI). Is het sciencefiction of is het de harde realiteit? Is het iets voor multinationals of kunnen ook doorsnee land- en tuinbouwers er in de toekomst mee aan de slag? Jonathan Berte is CEO van het bedrijf Robovision, een bedrijf dat een platform voor AI ontwikkelt. Hij ging in gesprek met Kristof Severijns van het Innovatiesteunpunt.

Andere

Informatie is essentieel in de bereidheid van de consument om insecten te eten

Welke factoren zijn van invloed op de bereidheid van consumenten om insecten te eten?