Menu

Melanie Van Raaij

Functie: 
Innovatieconsulent - strategie, afzet & productontwikkeling
Cel: 
Bedrijfsontwikkeling
Je kunt bij mij terecht voor:
  • vragen rond samenwerken met een retailer
  • vragen rond lokale producten
  • vragen rond productontwikkeling
  • vragen rond voedselverspilling
Ik ben gebeten door duurzame voeding. Ik was zes jaar als Local Food Strategy Manager bij een gekende retailer actief als uitbouwer van de categorie lokale producten en korte keten netwerker. Daarvoor werkte ik drie jaar als productontwikkelaar in verse voeding. Om met een team tot innovatie te komen, maak ik gebruik van beproefde methodieken zoals design thinking, brainstorms etc.  Ik heb een bachelor in Agrarische Handel en een master in Bedrijfseconomie, specialisatie KMO en Ondernemerschap. Ik wil mijn expertise graag delen met bedrijven/organisaties, binnen duurzame voeding, die willen differentiëren en professionaliseren en die ik kan helpen groeien.

Mijn contactgegevens

Telefoon: 
016 28 60 40
E-mail: 

Artikels door Melanie Van Raaij

Andere

Welbevinden in de land- en tuinbouw - op Boerenbond kan je rekenen

Het is een open deur intrappen te stellen dat je als land- of tuinbouwer vandaag complexe uitdagingen moet managen. Je moet, letterlijk en figuurlijk, van vele markten thuis zijn.

Ondernemerstips

Wat is een faire prijs voor mijn product?

Onze innovatieconsulenten worden regelmatig als expert gevraagd in vormingen van andere organis

Terugblik op activiteit

Van restproduct tot nieuw voedingsproduct

"Vraag hulp van professionals, ze zijn hun geld meestal dubbel en dik waard."

Ondernemerstips

Webinar-reeks Faire Prijs - 'De rol van marketing'

Schrijf je nu in!

Terugblik op activiteit

Wil je impact creëren? Doe het samen!

Op 8 en 9 december organiseerden het Innovatiesteunpunt en ZLTO als vertegenwoordigers van het Interreg Food Heroes-project, samen met FoodWIN en het Vlaams Ketenplatform Voedselverlies Food Waste Fest 2.020.

Andere

Food Heroes aan het woord in Green Trip Campaign

De Green Trip campaign is een actie van de Europese commissie om voedselverspilling onder de aandacht te brengen.

Ondernemerstips

Meer dan 10 inspirerende voorbeelden over de voeding van de toekomst

RetailDetail, de leidende Business to business-Retail community in de Benelux, houdt Retail professionals up-to-date met publicaties en evenementen. Ze organiseerde op 15 oktober in de Stadsfeestzaal in Antwerpen haar hybride food congres met als thema Food for Tomorrow. Innovatiesteunpunt was online van de partij. Een ochtend vol informatie, boeiende verhalen en tal van referenties naar innovatieve initiatieven rond voeding.

Andere

Food Heroes sluiten project af met (digitale) Food Waste Fest 2.020

Het Food Waste Fest 2.020 is jouw gelegenheid om oplossingen tegen voedselverlies te ontdekken!

Ondernemerstips

6 strategieën om al je producten te verwerken tot een eindproduct

Thomas Cnockaert, Stany Obin en Antoine Van den Abeele verwerken hun aardappelen tot ambachtelijke chips. Alle producten kunnen verwerken tot een eindproduct. Melanie licht je 6 strategieën toe om dit te bereiken.

Terugblik op activiteit

Digitaal eindcongres Food from Food

Op dinsdag 22 september vond het eindcongres van Food from Food online plaats. In totaal heeft Food from Food meer dan 200 bedrijven gesproken om samen voedselverspilling tegen te gaan, waarvan met 37 bedrijven samengewerkt en 25 projecten uitgevoerd.

Ondernemerstips

5 tips voor ondernemers die met nevenstromen nieuwe ingrediënten en producten op de markt brengen

Food from Food is een project Interreg Vlaanderen-Nederland dat sinds 2017 ondernemers inspireert en ondersteunt om a

Terugblik op activiteit

Kijk en luister naar onze Food Heroes en hun resultaten!

Voor resterend preigroen, 'gekke' groenten, te kleine aardappelen... vinden boeren en tuinders vaak nu al oplossingen door ze, bijvoorbeeld, te verwerken in veevoeder of te gebruiken of te gebruiken als bemesting op hun veld.