Menu

Food Heroes

Het project Food Heroes focust op innovatieve ondernemers in de agro-voedingsindustrie. Het project steeft ernaar voedselverliezen in de eerste delen van de voedselketen tegen te gaan.

3 sectoren: vis, vlees, groente & fruit

Er worden 3 sectoren onderzocht: vis, vlees en fruit & groente. Doel is om te vermijden dat voedsel dat geproduceerd werd voor menselijke consumptie gedegradeerd wordt tot een product met een lagere waarde. 

Het belangrijkste in dit project is het ontwikkelen, testen en implementeren van 15 innovatieve oplossingen en daar 120 kleine en middelgrote ondernemingen bij te betrekken. 

De aanpak met co-creatie wordt hoog in het vaandel gedragen. We willen samenwerken met verschillende innovatieve Europese regio's. Innovatie-leiders zoals de provincie Noord-Brabant, Zuid-Ierland en Hessen in Duitsland werken samen met innovatie-volgers zoals Lincolnshire, de rest van Ierland, Vlaanderen en West-Frankrijk. 

 

Gerelateerde artikels

Terugblik op activiteit

Wil je impact creëren? Doe het samen!

Op 8 en 9 december organiseerden het Innovatiesteunpunt en ZLTO als vertegenwoordigers van het Interreg Food Heroes-project, samen met FoodWIN en het Vlaams Ketenplatform Voedselverlies Food Waste Fest 2.020.

Andere

Food Heroes aan het woord in Green Trip Campaign

De Green Trip campaign is een actie van de Europese commissie om voedselverspilling onder de aandacht te brengen.

Andere

Food Heroes sluiten project af met (digitale) Food Waste Fest 2.020

Het Food Waste Fest 2.020 is jouw gelegenheid om oplossingen tegen voedselverlies te ontdekken!

Terugblik op activiteit

Kijk en luister naar onze Food Heroes en hun resultaten!

Voor resterend preigroen, 'gekke' groenten, te kleine aardappelen... vinden boeren en tuinders vaak nu al oplossingen door ze, bijvoorbeeld, te verwerken in veevoeder of te gebruiken of te gebruiken als bemesting op hun veld.

Andere

Innovatiesteunpunt vecht mee tegen voedselverliezen

Onder andere in het Interreg NWE project Food Heroes zetten we sterk in op creatieve oplossingen voor voedselverliezen.

Terugblik op activiteit

Terugblik: Kick-off tweede Food Heroes Vlaanderen traject 'Van Concept tot Markt'

Op 25 september ging het tweede Food Heroes Vlaanderen traject van start in samenwerking met Flanders DC en Flanders’ Food.

Andere

Breng jouw product op de markt!

Stel: je hebt een product gemaakt van reststromen. Je wil niets liever dan dit op de markt brengen, maar je weet niet hoe je de stap zet?

Publicaties

De Food Heroes Award gaat naar...

Er waren 76 inzendingen voor de Food Heroes Award. Tijdens de award show op de CFIA-beurs in Rennes (Frankrijk) kwamen er drie winnaars uit de bus.

Andere

De Food Heroes Award gaat naar... enVie, In Ovo en Mussella!

Van de 76 inzendingen voor de Food Heroes Award zijn tijdens de award show op de CFIA Expo 2019 in Rennes (Frankrijk) drie winnaars uit de bus gekomen.

Andere

Stem op onze Belgische Food Heroes!

Binnen het project Food Heroes organiseerden we een Europese Food Heroes Award. Mensen met een oplossing voor voedselverliezen in de eerste schakels van de voedingsketen, konden hun idee indienen.

Ondernemerstips

Aan de slag met reststromen?

Ondernemerstips uit Food Heroes op een rijtje

Andere

Helden met nieuwe horizons

Food Heroes is een Europees project dat voedselverliezen wil terugdringen.