Menu

A2A2 zuivelproducten

Marc De Boey is melkveehouder. In het familiale melkveebedrijf melkt hij 100 Holsteinkoeien. Daarnaast runnen Marc en zijn gezin een ijssalon waar ze zelf gedraaid roomijs verkopen van melk van de eigen koeien en ze zijn betrokken bij diverse toeristische projecten in de regio. In het ijssalon ontmoet Marc geregeld klanten die intolerant zijn voor bepaalde koemelkeiwitten. Om hen meer te kunnen bieden dan plantaardige varianten en sorbets ging Marc aan de slag.

Naast zijn gewone melkkoeien heeft Marc ook 17 Jerseykoeien. Hun melk wordt door veel mensen gewaardeerd wegens de volle smaak, maar Marc ontdekte ook dat mensen met een bepaalde intolerantie tegenover melkeiwitten de melk van Jersey-koeien beter konden verteren. Hij heeft DNA-onderzoek gedaan bij zijn Jerseykoeien, die allemaal 100% A2A2-melk produceren. Hij wil deze unieke melk produceren en bottelen, verwerken tot ijs, desserts en kaas en vermarkten.   

Volg het innovatietraject

Ondernemerstips

Duurzaam businessmodel

Vandaag zien we dat de keuze om af te bouwen in melkproductie en in te zetten op korte keten en toerisme wel degelijk een duurzaam businessmodel kan zijn.

Ondernemersverhalen

“Ik wil een gezond, lokaal product aanbieden”

Marc De Boey onderzoekt de positieve eigenschappen van A2A2-melk

Andere

Laureaat Innovatiecampagne wint prijs ‘verdienstelijke Oost-Vlaming'

Ook voor 2020 zijn de gedeputeerden van de provincie Oost-Vlaanderen opnieuw op zoek gegaan naar Oost-Vlamingen die zich in 2020 op een bijzondere manier onderscheidden en zo Oost-Vlaanderen op de kaart zetten in binnen- en buitenland.

Publicaties

Innovatieve ondernemers boeren goed

Innovatie in de land- en tuinbouw, daar draait het om bij het Innovatiesteunpunt. Met topics als korte keten of duurzame technologie hoeft het niet te verbazen dat Cera een belangrijke partner is in dit verhaal.

Andere

#IC2020: Marc De Boey zet de eerste stappen in de ontwikkeling van zijn innovatief idee

Marc De Boey won de Innovatiecampagne 2020 en krijgt een jaar lang begeleiding van onze innovatieconsulenten. Volg zijn innovatietraject.