Menu

Innovatieve concepten

Volgens Van Daele staat innovatie voor “invoering van een nieuwigheid”. Geen enkele sector of bedrijf kan vandaag zonder die innovatie. Elk moet regelmatig nadenken over nieuwe zaken in, op en rond het bedrijf, om er zo voor te zorgen dat het bedrijf en zijn bedrijfsleiders mee zijn met hun tijd.
Het Innovatiesteunpunt helpt land- en tuinbouwers op vlak van innovatie via onder andere:

 

 

  • Het organiseren van innovatieve workshops die de bedrijfsleiders moeten ondersteunen in hun out-of-the-box denken
  • Het inspireren van bedrijfsleiders aan de hand van getuigenissen, ondernemerstips en vormingen
  • Het individueel begeleiden van bedrijfsleiders bij het uitdenken van hun innovatieve concepten
  • Het helpen van bedrijfsleiders in het vinden van de juiste contactpersonen en organisaties die kunnen helpen om hun ideeën te realiseren
  • Het voortdurend zoeken naar nieuwe thema’s of concepten die nog niet in land- of tuinbouw worden toegepast en die trachten ingang te doen vinden

Het Innovatiesteunpunt wil er zijn voor bedrijfsleiders die iets nieuws voor ogen hebben, maar zoekende zijn om het concept in realiteit om te zetten.

Volg het innovatietraject

Andere

WANTED: Projectvoorstellen van landbouwers

Projectsubsidie 2021 – Operationele Groepen

Ondernemersverhalen

Ontdek 'Belcampi'

Om de Belgische landbouwers een graantje te laten meepikken van het succesverhaal van pasta, zijn de oprichters van Belcampi op zoek gegaan naar mogelijkheden van durumtarwe, een nieuwe teelt op onze gronden die inspeelt op de huidige voedingstrends. Met resultaat!

Ondernemerstips

Gezocht: melkveehouders die willen automatiseren of een nieuwe stal overwegen

...want niemand bereikt succes in zijn eentje. Het Innovatiesteunpunt wil een lerend netwerk uitbouwen rond automatisatie in de melkveehouderij.

Andere

Webinar 'CRISPR Cas': kunnen we binnenkort onze gewassen programmeren?

Decennia lang zijn wetenschappers gefascineerd aan het zoeken naar de code van alles wat leeft op aarde.

Tools

Startkit - beleving op de boerderij

Het Innovatiesteunpunt pakt samen met RURANT vzw uit met een startkit voor landbouwers die op hun bedrijf aan agrorecreatie willen doen. Deze online startkit is een ideale gids voor alle ondernemende landbouwers die hun activiteiten willen verbreden en aan agrorecreatie en/of –toerisme willen doen.

Andere

Boeren en ondernemers uit Antwerpen (stad) gaan daten

Ben je een Antwerpse landbouwer of ondernemer met zin om nieuwe ideeën te ontwikkelen of samen te werken? Sluit je aan bij de A-ploeg!

Ondernemerstips

6 strategieën om al je producten te verwerken tot een eindproduct

Thomas Cnockaert, Stany Obin en Antoine Van den Abeele verwerken hun aardappelen tot ambachtelijke chips. Alle producten kunnen verwerken tot een eindproduct. Melanie licht je 6 strategieën toe om dit te bereiken.

Ondernemersverhalen

"We hebben passie voor aardappelen"

Drie neven verwerken hun eigen aardappelen tot ambachtelijke chips

Ondernemerstips

VLIF-steun aan de agrovoedingssector 2020

Minister Crevits lanceerde een nieuwe oproep voor steun aan investeringen in de agrovoedingssector.

Andere

Creatief met reststromen binnen de Korte Keten? Doe mee aan de Korte Keten Award!

Ben jij een Korte Ketenproducent en doe je op een innovatieve manier aan productontwikkeling met je reststroom? Doe mee en win € 5000 en een begeleidingstraject!

Ondernemerstips

Bedjes spreiden op de boerderij

Verbredingsactiviteiten zijn niet voor elk landbouwbedrijf een goede aanvulling, maar voor sommige landbouwers kan het een interessante manier zijn om meerwaarde te creëren. Belevingsvolle dichtbijvakanties zitten vandaag in de lift en hoevetoerisme kan hier een graantje van meepikken. Maar kan je zomaar bedjes spreiden op de boerderij en brengt het ook wat op?

Tools

Beheer je inkomsten en uitgaven met de cashflowvoorspeller

Krijg (uitzicht door) inzicht in je cijfers! Wil je weten welke financiële behoeften je hebt? Gebruik onze kasplanningstool.