Menu

Mobiele slachteenheid

Koen is zelf veehouder en bioboer. Enkele jaren geleden behaalde hij het diploma spekslager en begon hij een hoeveslagerij. Hij merkt dat er een tekort is aan kippenslachterijen, omdat de kleine spelers verdwijnen. Dat zorgt voor langere transporten. Een mobiele slachteenheid kan vooral interessant zijn voor landbouwers die hun producten via de korte keten willen aanbieden. Dit zowel voor bio, als voor traditionele producenten.

Het idee van Koen is om niet alleen zo’n mobiele slachteenheid voor kippen en konijnen te bouwen, maar om hieraan ook een online reserveringsplatform te koppelen, dat vraag en aanbod samenbrengt. Hij wil namelijk niet enkel zijn eigen ‘nulkilometerkippen’ slachten, maar de mogelijkheid ook aanbieden aan collega-boeren om te slachten op hun bedrijf. Als de huidige wetgeving het toelaat, kan Koen ook de bijkomende service aanbieden van versnijden en vermarkten, aangezien hij de kennis en faciliteiten hiervoor in huis heeft.

Volg het innovatietraject

Ondernemersverhalen

“Reacties zijn positief, nu nog de vergunning”

Het is een primeur in België.

Ondernemersverhalen

#IC2020: terugblik bezoek ROWA

Begin oktober trokken we samen met Koen De Clercq, winnaar van de Innovatiecampagne 2020, Paul Verbeke en Patrick Pasgang naar Duitsland om de werking van een mobiele kippenslachterij te bezichtigen.

Ondernemersverhalen

#IC2020: het ondernemersplan voor het idee van Koen De Clercq krijgt vorm

Samen met Anneleen Cardinael van SBB Aalst, Paul Verbeke van Bioforum en onze innovatieconsulen

Andere

#IC2020: Koen De Clercq ontdekt de prioriteiten in de realisatie van zijn innovatief idee

Koen De Clercq won de Innovatiecampagne 2020 en krijgt een jaar lang begeleiding van onze innovatieconsulenten. Volg zijn innovatietraject.