Menu

Samenwerken

"Alleen ga je sneller, samen geraak je verder"
 

Als deze quote je aanspreekt, dan vind je bij ons de inspiratie of de hulp die je zoekt. Of je nu denkt aan een samenwerking of je wil je samenwerking versterken, het Innovatiesteunpunt helpt je, samen met haar partners, (terug) op weg.

Samenwerken, iets voor jou/jullie?

Je hebt een los idee of al een concreet plan. Je wil je hele bedrijfsvoering in een samenwerkingsverband uitbaten of je zoekt compagnons voor bepaalde deelactiviteiten zoals verkoop, promotie, arbeid, ...

Ben je op zoek naar een klankbord of een uitgewerkt advies? Of weet je niet hoe je de geschikte partners vindt die bij je idee willen aansluiten? Neem dan contact met ons op als ook jouw focus op landbouw en platteland ligt. We bakenen de gemeenschappelijke ambitie af, brengen in kaart wat je van de samenwerking verwacht, helpen je visie en strategie uittekenen en wijzen op de noodzaak aan praktische afspraken. Al nagedacht over de ideale ondernemingsvorm voor jullie samenwerking? 

Je samenwerking versterken

Je werkt al een tijdje samen maar je merkt dat je samenwerking toe is aan een opfrisbeurt of aan een grondige bijsturing. Misschien moet je je samenwerking nog formaliseren en kan je daar ons advies bij gebruiken. We begeleiden je graag om je samenwerkingsverband dat kadert in het domein landbouw en platteland,  te versterken.

Zoek je in dit kader iemand die de gemeenschappelijke doelstellingen en het toekomstbeeld van jullie samenwerking helpt vastleggen, mee nadenkt over overlegmomenten, afspraken maken en opvolgen, … , dan kan je bij ons terecht. We begeleiden samenwerkingsvormen in de ruime zin van het woord, groot en klein, in alle deelsectoren van de Vlaamse land- en tuinbouw maar ook in de plattelandssamenleving, samenwerking rond één welbepaalde activiteit of een samenwerking in de hele bedrijfsvoering, samenwerken voor/tijdens en na de generatiewissel.

We helpen je graag verder en betrekken er die collega’s/experts bij die er voor jou/jullie echt toe doen.
 

Herken je jezelf in (één van) onderstaande vragen of stellingen, dan zijn wij er voor jou!

  • Ik wil maar voor een deel van mijn bedrijfsvoering samen werken. Kan dat?
  • Wij willen samenwerken. Waar moeten we op letten en hoe maken we het concreet?  
  • Welke manieren bestaan er om samen te werken?
  • Samenwerken binnen en doorheen de keten: waar vind ik inspiratie?
  • Wij willen onze samenwerking versterken, hoe doen we dat? (taakverdeling, financieel aspect, overleg, evaluatie,  …)

Eerder verschenen artikels

Andere

Van burgerinitiatief tot (energie)coöperatie

In Vlaanderen beweegt er heel wat. Veel burgers vinden dat het beleid en de markt te traag inspelen op veranderingen. Voor hen gaat de energietransitie te traag. Daarom nemen ze het heft in eigen handen.

Ondernemerstips

Coöperaties zorgen voor waterzekerheid in de land- en tuinbouw

Door een coöperatie op te richten die eigenaar en beheerder is van het irrigatiesysteem, houden landbouwers het stuur in eigen hand

Andere

Van burgerinitiatief tot (energie)coöperatie

In Vlaanderen beweegt er heel wat. Veel burgers vinden dat het beleid en de markt te traag inspelen op veranderingen. Voor hen gaat de energietransitie te traag. Daarom nemen ze het heft in eigen handen. Maar hoe ga je van idee tot realisatie? En hoe zorg je er voor dat je je doel over de langetermijn kan blijven realiseren?

Ondernemerstips

#landbouw2040: De burgers als nieuwe spelers op de productiemarkt

Wie vandaag afstudeert zit in 2040 nog niet in de helft van zijn of haar professionele loopbaan. Niemand heeft een glazen bol maar, los van corona, business as usual zal het zeker niet zijn.

Ondernemerstips

Boerende burgers

Er bestaat een groeiende interesse bij burgers om zich financieel te engageren in een boerderij

Ondernemersverhalen

Kort’om Leuven verkort en versterkt de afzet

Kort’om Leuven start als nieuwe coöperatie waarmee land- en tuinbouwers uit het Leuvense hun pr

Ondernemerstips

Gezien in Nederland: aspergetelers en horeca slaan de handen in elkaar

Neem een kijkje op aspergesvandeteler.nl!

Ondernemerstips

Al aan samenwerking gedacht?

Wij hebben een interessante publicatie voor jou!