Menu

Toekomstgericht ondernemen

Elke ondernemer heeft voor ogen om van zijn bedrijf een succes te maken en tracht ervoor te zorgen dat ook de volgende generatie het familiebedrijf verder kan zetten. Vandaag wordt echter ook van land- en tuinbouwers meer gevraagd dan enkele een goede boer of tuinder te zijn. Er is een waaier aan vaardigheden, kennis en attitude bijgekomen waarover de land- of tuinbouwer van de toekomst dient te beschikken.

Het Innovatiesteunpunt wil land- en tuinbouwers ondersteunen om zich die vaardigheden, kennis en attitude eigen te maken. Zo focussen we doorheen alles wat we doen op het belang van het hebben van een duidelijke bedrijfsvisie. Een ondernemer moet goed voor ogen hebben waar hij of zij met het bedrijf naar toe wilt. Wat wil hij of zij wel en niet bereiken?

Daarnaast wil het Innovatiesteunpunt land- en tuinbouwers versterken op vlak van hun managementvaardigheden. Daarom zetten we in op een waaier van thema’s, zoals het versterken van het financieel inzicht, het uitdenken van logistieke en operationele optimalisaties, het opzetten van samenwerkingsverbanden, het ontwikkelen van een thuisverkoop, het omschakelen naar bio, enz.

Het Innovatiesteunpunt wil ervoor zorgen dat bedrijfsleiders in land- en tuinbouw gewapend zijn om hun bedrijf met een duidelijke visie voor ogen te leiden en te sturen.

Eerder verschenen artikels

Andere

Hoe verkoop ik mijn product online? - 23 september, Leuven

Tijdens Corona vonden vele consumenten de weg naar hoeveproducenten.
Andere

Korte Keten Café - 24 september, 20 uur

Op één avond de laatste korte ketennieuwtjes vanuit het Steunpunt Korte Keten krijgen én ervaringen uitwisselen met collega’s rond ondernemers-thema’s? Het kan gewoon online in het Online Korte Keten Café.

Ondernemerstips

Gezamenlijk de stap naar bio zetten

Het Innovatiesteunpunt is in het Pajottenland actief met het project ‘Bio-cluster Pajottenland’.

Terugblik op activiteit

Bedrijfsbezoek biologische melkveehouderij - 26 augustus

Een eerste vereiste in het omschakelproces is dat de geïnteresseerde landbouwer weet wat hem/haar te wachten staat. Tijdens dit bedrijfsbezoek brachten we dit proces dan ook in beeld en luisterden we naar de ervaringen van een melkveehouder die niet zo lang geleden omschakelde. We waren te gast bij Marc en Josiane Roex-Crutzen in Teuven. Adviseur Pieter Van Rumst (Obs’Herbe) hielp hem daarbij en werkte een efficiënt beweidingschema uit.

Ondernemerstips

Een goed businessplan is goud waard!

Een boeiende workshopreeks helpt je op weg!

Ondernemerstips

Starten met kasplanning

Ontdek de tool om je toekomstige kasstroom te stimuleren

Andere

Boeren en brouwerij werken samen aan bier van lokaal geteelde granen.

Het Innovatiesteunpunt begeleidt de landbouwers in hun omschakeling naar biologische graanteelt.

Andere

WANTED: Projectideeën van landbouwers

Projectsubsidie 2020 – Operationele Groepen: gezocht ideeën voor de economische relance na corona of circulaire economie.