Menu

Toekomstgericht ondernemen

Elke ondernemer heeft voor ogen om van zijn bedrijf een succes te maken en tracht ervoor te zorgen dat ook de volgende generatie het familiebedrijf verder kan zetten. Vandaag wordt echter ook van land- en tuinbouwers meer gevraagd dan enkele een goede boer of tuinder te zijn. Er is een waaier aan vaardigheden, kennis en attitude bijgekomen waarover de land- of tuinbouwer van de toekomst dient te beschikken.

Het Innovatiesteunpunt wil land- en tuinbouwers ondersteunen om zich die vaardigheden, kennis en attitude eigen te maken. Zo focussen we doorheen alles wat we doen op het belang van het hebben van een duidelijke bedrijfsvisie. Een ondernemer moet goed voor ogen hebben waar hij of zij met het bedrijf naar toe wilt. Wat wil hij of zij wel en niet bereiken?

Daarnaast wil het Innovatiesteunpunt land- en tuinbouwers versterken op vlak van hun managementvaardigheden. Daarom zetten we in op een waaier van thema’s, zoals het versterken van het financieel inzicht, het uitdenken van logistieke en operationele optimalisaties, het opzetten van samenwerkingsverbanden, het ontwikkelen van een thuisverkoop, het omschakelen naar bio, enz.

Het Innovatiesteunpunt wil ervoor zorgen dat bedrijfsleiders in land- en tuinbouw gewapend zijn om hun bedrijf met een duidelijke visie voor ogen te leiden en te sturen.

Volg het innovatietraject

Andere

WANTED: Projectvoorstellen van landbouwers

Projectsubsidie 2021 – Operationele Groepen

Ondernemerstips

9 innovatieve plattelandsondernemers starten met hun financieel plan

Ontdek waar de deelnemers over na dachten bij de opmaak van hun financieel plan!

Ondernemerstips

Wat is een faire prijs voor mijn product?

Onze innovatieconsulenten worden regelmatig als expert gevraagd in vormingen van andere organis

Ondernemerstips

9 innovatieve plattelandsondernemers denken na over de rendabiliteit van hun idee

Ontdek het belang van een goede prijszetting en de verschillende begrippen en principes in een kostprijsberekening

Ondernemerstips

De lancering van 'Wolfskerke Varken': 5 zaken die je moet ondernemen

Onze innovatieconsulenten begeleiden dagelijks heel wat landbouwers. Wil je een nieuw product op de markt brengen? Onze consulent Patrick Pasgang helpt je op weg! Dat kan Annelies van Wolfskerke Varken bevestigen. Wat eind november 2020 begon als idee, was 1 januari 2021 al op de markt.

Ondernemerstips

Financieel inzicht, een troef in goede en slechte tijden!

10 aandachtspunten en enkele nuttige tools voor voldoende financieel inzicht

Ondernemerstips

Visie voor de toekomst

Ben je een groot of klein bedrijf, er is altijd nood aan een duidelijke visie voor de toekomst. Al je keuzes, investeringen, onderhandelingen, vormingen … moeten gebeuren met deze welbepaalde visie voor ogen.

Andere

Meer bio van hier

In 2018 startte het project 'bio-clusters'. Dat project detecteert en begeleidt landbouwbedrijven uit bepaalde regio's die interesse hebben in de omschakeing naar bio. Na 2 jaar maken we een tussentijdse balans op en kijken we naar de toekomst.

Andere

Gezocht: bedrijven die samen met kleinschalige hoevezuivelaars op zoek gaan naar een oplossing voor hun wei.

Whey’coholic, valorisatie van wei tot bio-ethanol, is een project dat ontstond vanuit de begeleiding van Peter Boonen binnen de Korte Keten Award. Wil je als bedrijf meedenken? Neem dan snel contact!

Ondernemerstips

Ken de kansen en knelpunten van jouw verdienmodel

Stel jezelf deze vragen

Ondernemerstips

5 tips om extra omzet uit thuisverkoop te halen met de feestdagen

Gezellig bij vrienden en familie aan tafel aanschuiven zit er tijdens de eindejaarsperiode niet in. Des te meer reden om het thuis in onze bubbel zo gezellig mogelijk te maken. Doe jij aan thuisverkoop? Wij geven alvast 5 tips om extra omzet te halen met de feestdagen.

Ondernemersverhalen

Zo veel mogelijk melk van zo weinig mogelijk koeien

Steven streefde ernaar om een zo geautomatiseerd mogelijke stal te maken die hij zo efficiënt mogelijk kan runnen: op het vlak van arbeid, dierenwelzijn, productiviteit, duurzaamheid en energie-efficiëntie. Hij wil zijn idee nu ook delen met andere melkveehouders.